keskiviikkona, maaliskuuta 16, 2005

Kirjoita kolmen kokonaisuuksia

Isä, poika ja pyhä henki.

Suo, kuokka ja Jussi.

Minä, Olli ja Orvokki.

Meillä ihmisillä tuntuu olevan tapana hahmottaa asioita kolmen kokonaisuuksina. Tällä kertaa tukena ei ole tieteellistä tutkimusta, mutta kaksi asiaa tuntuu olevan liian kapea lähtökohta ja neljässä on yksi liikaa, sekoamme.

Tämä huomio kannattaa hyödyntää, kun kirjoittaa lastua. "Kolmen sääntö" toimii otsikossa ja se jäsentää hyvin tekstiä. Mutta kolmen kohdan sääntö ei koske vain tekstiä. Sitä kannattaa hyödyntää myös ulkoasua tehdessä ja kirjasimia valitessa.

Jos jokin asia pitää saada vakuutettua ihmisten kautta, kolmen henkilön kokemukset ovat riittävä määrä todistamaan käsitellyn asian todeksi.

Kolmeen pääkohtaan keskittyminen takaa myös sen, ettei lastusta tule liian pitkää.

Tämä ajatus on varastettu Sean D'Souzan Psychotactics-saitilta, jossa on muitakin mielenkiintoisia huomioita siitä, miten aivotoiminnan kaavoja voi hyödyntää vietinnässä.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tähän voi olla jopa kognitiivinen selitys. Kolme on nimittäin lukema, joka joissain hahmopsykologialähteissä mainitaan suurimpana mahdollisenna lukumääränä "hahmottaa kerralla". Siis vaikka mieli hahmottaa esim. viisi yksikköä suhteellisen nopeasti, liittyy siihen kuitenkin kaksi erillistä havaintoa: 3 + 2. Ja niin edelleen.

torstaina, 17 maaliskuuta, 2005  
Anonymous Anonyymi said...

Umh, kriittinen lukija kyllä tulee epäluuloiseksi jokaisen kolmijaon kanssa, eikä syyttä.
Jaa kolmeen, ryhmittele kolmeen, jos se tuntuu vastaavat ilmiökenttää, voisi olla parempi ohje kaikille muille paitsi aivan pahimmille helppoheikeille.

torstaina, 17 maaliskuuta, 2005  
Anonymous Anonyymi said...

I found some search engines.
But i dont understand the type it.

levitra
phentermine
carisoprodol

lauantaina, 03 maaliskuuta, 2007  
Anonymous Anonyymi said...

Best flower for you girlfriend
BEST FLOWER

soma or here phentermine

perjantaina, 30 maaliskuuta, 2007  

Lähetä kommentti

<< Home