tiistaina, maaliskuuta 22, 2005

Sormiharjoituksia partahöylällä, otto 2

Tuli aiheellista kritiikkiä siitä, että ensimmäinen partahöylälastu saattoi olla pikkuriikkisen ylikriittinen. Ainakin, jos julkaisualustana on ns. bisnesblogi.

Rehellinen pitää aina olla, mutta jos kirjoittajalla on huono päivä tai huolia, se näkyy helposti sanavalinnoissa tai pointeissa. Eli otetaanpa uudestaan, rennommin ja ymmärtäväisemmin:
Se toimii: kasvojen oikea puoli on vasenta sileämpi. Testissä on "tärisevä" Gillette M3Power ja vertailuhöylänä saman valmistajan sähköistämätön Mach3.

Uusi M3P sisältää pienen sormipariston, joka antaa virtaa vielä pienemmälle moottorille, joka saa partahöylän teräosan sykkimään 200 kertaa sekunnissa.

Uusi höylä on aamuisessa hyvin tieteellisessä kasvonpuoliskotestissä nopeampi käyttää ja se leikkaa tuntuvasti tarkemmin. Mutta se herättää myös tunteita.

Mies, tuo liian
helppo asiakas

Etukäteen pelottaa, että meteli tukkii korvat. Ei tuki.

Tärinä tekee kasvot vähän tunnottomiksi ajokohdasta. Peiliä tulee katsottua tavallista tarkemmin.

Gilletten mukaan sähköisen partahöylän paristo kestää normaalikäytössä 3-6 kuukautta. Ja vaikka paristo simahtaisi, ajaminen sujuu mainiosti tärinättäkin.

Olen mies, myykää minulle mitä vain, missä on moottori! Gillette tietää asiakkaidensa ajattelumallin.

Uusi M3P herättää monenlaisia tunteita ja vaatii totuttelua. Mutta se toimii, kun on erityinen syy leikata tarkasti tai nopeasti. Tai kun pitää saada käyttää jotain kivaa konetta heti aamutuimaan.

Jos tämä olisi oikea bisnesblogi, nyt olisi aika soittaa Gillettelle ja pyytää viisi M3P:tä arvottavaksi lukijoiden kesken.

Nöyristelyä? Ei! Vain näkökulman jättämistä avoimeksi lukijoille, jotka voivat kirjoittaa omat kokemuksensa tuohon alle. Lastuntekijällä on vastuunsa. Jos tuomitsee tuotteen täysin, harva uskaltaa väittää vastaan.

Seuraavaksi joku tietenkin valittaa, että nyt kritisoin puolia lukijoista...