keskiviikkona, maaliskuuta 16, 2005

Sormiharjoituksia partahöylällä

Se toimii: kasvojen oikea puoli on vasenta sileämpi. Eron huomaa, kun kokeilee vetää sormenpäitä vastakarvaan poskella. Testissä on "tärisevä" Gillette M3Power ja
vertailuhöylänä Gilletten sähköistämätön Mach3.

Uusi M3P sisältää pienen sormipariston, joka antaa virtaa vielä pienemmälle moottorille, joka saa partahöylän teräosan sykkimään 200 kertaa sekunnissa.

Uusi höylä on aamuisessa hyvin tieteellisessä kasvonpuoliskotestissä nopeampi käyttää ja se leikkaa tarkemmin. Siinä olivat hyvät uutiset.

Huonot uutiset liittyvät tuntemuksiin, joita tärinä herättää.

Hammalääkäri mielessä
ja puudutus poskessa


Surina ja tärinä toivat mieleen hammaslääkärin niin voimakkaasti, että hampaisiin tuli haamusärkyä.

Vielä pahempi oli se halvaantunut tunne, jonkaM3Power tuotti. Ajettavasta kohdasta katosi tunto oudolla ja vaikeasti kuvattavalla tavalla. Kun teriä ei tuntenut, ajaminen tuntui epätarkalta.

Gilletten mukaan sähköisen partahöylän paristo kestää normaalikäytössä 3-6 kuukautta. Monilla se kestää todennäköisesti vuoden tai vielä pidempään, koska M3Poweria käyttää, jos on erityinen syy leikata tarkasti tai nopeasti. Muutoin vanhassa on vara parempi. Tai ehkä tärinään tottuu. Pitää kokeilla.

Sitten pari huomiota: ihmiskokemus on aina kiehtovaa - sitä ei vain kannata kirjoittaa minä-muotoon jos mahdollista. Toisinaan sen "minä"-sanan kirjoittaminen tekstiin on pakko, muuten ilmaisusta tulee kömpelöä. Tässä tekstissä liikutaan jo siinä rajalla.

Tekisi kovasti mieli kirjoittaa kevyt tölväisy siitä, miten miehille on helppo myydä teknisiä härpättimiä. Tämä huomio on kuitenkin jätetty lukijan löydettäväksi. Pisteet kuitenkin Gilletten tuotekehitykselle.

Jos kyse on laajalle yleisölle suunnatusta blogista, englanninkieliseen sivustoon linkittäminen on siinä ja siinä. Englantia vähänkin heikommin osaava vierottuu kovin nopeasti, jos tuntee itsensä muita tyhmemmäksi. (Ja tästähän ei ole kyse.)

Loppulause ontuu. Sitä pitäisi pystyä tiivistämään kunnon jumppauksella.